Nieuws

Open NK kader 57/2 in Bergharen

Van 5 t/m 7 januari wordt bij Biljartvereniging Bergharen het 1e Open Nederlands Kampioenschap kader 57/2 georganiseerd. Ook wel de “koningsklasse” van de kleine tafel genoemd. 

Nieuw bij dit Open NK is dat de KNBB de ranking hanteert voor de plaatsing van de eerste 16 spelers, aangevuld met de spelers die zich via de prékwalificatie op 2 en 3 december, ook in Bergharen gespeeld, hebben verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi.

De top van Nederland is dan ook aanwezig. Onder hen de nr. 1 van de ranking: Lyon Megens uit Wijchen en spelend bij De Vriendenkring in Bergharen en één van de titelkandidaten. Vanuit ons district zijn Alex Ulijn en Eric Dericks van BV de Hazelaar erin geslaagd zich te plaatsen voor dit kampioenschap. Alex en Eric spelen beiden op vrijdag ieder in een poule van 3 spelers het hoofdkwalificatie toernooi. De poulewinnaars plaatsen zich voor het hoofdtoernooi op zaterdag en zondag.

Gratis entree

Gezien het succes bij de organisatie in 2016 van het NK 38/2 1e klasse en het talrijke publiek (met passen en meten konden de toeschouwers binnen) wijken we nu uit naar de theaterzaal van De Zandloper. Hier verrijst een echte biljartarena met 4 biljarttafels compleet met boarding en een heuse tribune. De toegang is gratis.  

Het kampioenschap begint op vrijdag om 10:00 uur met de hoofdkwalificatie waarbij in acht poules van drie spelers wordt gespeeld. De uiteindelijke poulewinnaars plaatsen zich voor het hoofdtoernooi op zaterdag. Zij maken in het hoofdtoernooi in 4 poules van 4 uit wie zich plaatsen voor de kwartfinale op zondag. Via het knock-out systeem gaat het dan verder naar de halve finale met als ultiem streven uiteindelijk de finale te winnen. En daarmee ook het kampioenschap van Nederland.                   

De entree is gratis!!

Adres:

Biljarthome Dorpshuis de Zandloper
De Weem 1
6617BG Bergharen